Telephelyeink

A vadonatúj Tourneo Connect

Hír megjelenése: 2021.10.13
A vadonatúj Tourneo Connect, ami a munkához és a családi használathoz is egyaránt tágas és sokoldalú.


A Ford bemutatja a vadonatúj Tourneo Connect többcélú járművet, ami új szintre emeli a modellcsalád stílusát, helykínálatát és sokoldalúságát. Komfortos és rendkívül rugalmasan alakítható utasterével, hétüléses kialakításával és kétféle tengelytávolságával a vadonatúj Tourneo ideális megoldás azok számára, akik pörgősen élik az életüket.

Ez az autó minden feladathoz tökéletesen hozzáigazítható, legyen szó akár a kempingfelszerelés vagy a sporteszközök szállításáról, akár egy kisvállalkozás fuvarozási feladatainak ellátásáról.

Az intelligens kialakítású kabinban a legújabb digitális cockpit-technológiák működnek, a kifinomult vezetéssegítő rendszerek átfogó kínálata pedig segít, hogy a vadonatúj Tourneo Connect vezetése kellemes és egyszerű legyen. Az új funkciók mérséklik a stresszt; jó példa erre a Pro Trailer Backup Asszisztens, ami megkönnyíti az utánfutóval tolatást.

A Tourneo Connectben most először jelenik meg az összkerékhajtási rendszer és egy új automata sebességváltó is, amelyek a benzinmotoros változatokhoz rendelhetők meg. És ha már szóba kerültek az erőforrások: az új benzin- és dízelmotorok kibővített kínálata várhatóan kategóriaelső fogyasztási adatokat kínál majd.1

“A vadonatúj Tourneo Connect az első az izgalmas, új generációs Tourneo modellek sorában. Friss dizájnjával, hét ülésével és új összkerékhajtásával, valamint konnektivitási képességeivel igazán nyerő kombinációt jelent vásárlóink számára,” vélekedett Hans Schep, a Ford Pro európai vezérigazgatója. “Már eddig is birtokában voltunk mindannak, amit a vásárlók nagyra értékelnek, most pedig új szintre emeltük mindezt, megalkotva egy új Tourneo Connect modellt, amely minden kihívásra készen áll, legyen az kemény munka vagy kellemes időtöltés.”

Rugalmasan alakítható, praktikus kabin

A praktikum és a kényelem jegyében a vadonatúj Tourneo Connect mind a rövidebb tengelytávolságú L1 kivitelben, mind a hosszabb L2 változatban hét ülést kínál. Használaton kívül a második és harmadik üléssor előredönthető, összehajtható vagy kiemelhető, így tágas tér alakítható ki a munka- vagy sporteszközök elhelyezéséhez. Az első utasülés síkba döntésével akár 3 méter hosszú tárgyak (kajakok, bútorok vagy faanyagok) is biztonságosan szállíthatók az autóval.2

Az új belső teret sikerült még kényelmesebbé alakítani, méghozzá anélkül, hogy csorbát szenvedett volna a Tourneo Connect vásárlói számára annyira fontos praktikum. A jármű mindkét oldalán tolóajtók vannak, így a gyerekek és az idősebb emberek is könnyen ki- és beszállhatnak az olyan helyeken, ahol a hagyományos ajtók nem nyithatók ki teljesen. Az utasok kényelmét rengeteg pohártartó, tárolórekesz és töltőcsatlakozó szolgálja, és mindenki kellemesen utazhat a panoráma üvegtetővel tágassá varázsolt, kétzónás klímával felszerelt kabinban, amihez tartozékként strapabíró, könnyen tisztítható gumiszőnyeg is rendelhető.

A Trend, Titanium és Active modellekben speciális ülések találhatók, amelyek jobb megtámasztást biztosítanak a lábnak, és négy irányban elektromosan állítható gerinctámaszuk kiváló ergonómiáját az Egészségesebb Hátakért kampányt szervező legnevesebb gerinc-specialista intézet, az Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR) minősítő pecsétje igazolja.

A második és harmadik üléssor eltávolításával a Tourneo Connect csomagtere 3,1 m3-re növelhető az L2 kivitelekben és 2,6 m3-re az L1 változatokban. A hosszabb és terjedelmesebb tárgyak szállítását igencsak megkönnyíti, hogy a csomagtér maximális hosszúsága az első ülésektől mérve 2265 mm, a második üléssor mögött 1452 mm, a harmadik sor mögött pedig 629 mm az L2 modellben (L1: 1,913 mm, 1100 mm és 317 mm). 2

A gondosan megválasztott anyagoknak és burkolatoknak köszönhetően a Tourneo Connect kabinja komfortos, prémium hangulatú, és mindegyik modellváltozatban egyedi; az Active kivitel utasterét például kék mintázat és varrás díszíti.


Egyedi külső megjelenés

A Tourneo Connect látványosan testesíti meg a Ford legújabb személyautónak merész és kifejező formanyelvét. Az orr-rész karakterét erőteljes, sportos vonalak határozzák meg, de mindegyik változatnak megvan a sajátossága.

A Ford terepjárós hangulatú SUV-sorozata, az Active hatásosan keveri a kemény stílust és a prémium részleteket. Az egyedi tervezésű, 17 colos könnyűfém keréktárcsák kéttónusú (sötét és csiszolt fém) felülete vizuálisan szerves egységet alkot a méhsejtmintás hűtőráccsal, a fémhatású kartervédővel és a sárvédők, a küszöbök és a lökhárítók védőelemeivel. Az Active változat vásárlói tízféle élénk fényezés közül választhatnak, köztük a Tourneo Connect Active kínálatában most bemutatkozó Boundless Blue árnyalatot.

Az egyes kivitelek különbözőségét egy sor részletmegoldás hangsúlyozza ki, hogy a kiválasztott autó a lehető legjobban passzoljon vásárlója életstílusához:

  • Sport: látványos sávok a motorháztetőn, dinamikusabb formavilágú első lökhárító, 17 colos, sötét árnyalatúra fényezett könnyűfém keréktárcsák
  • Titanium: selyemfényű krómbetétek, sötétített üvegezés, 16 colos könnyűfém keréktárcsák
  • Trend: csillogó feketére fényezett keret a hűtőrács körül, stílusos dísztárcsák
  • Összegzés: az utazás pillanatnyi információi
  • Klasszikus: egy hagyományos sebességmérő és fordulatszámmérő szimulációja
  • Navigáció: térkép és információ a megfelelő útirányhoz
  • Vezetéssegítő: a jármű aktív vezetéssegítő rendszereinek pillanatnyi működése
  • A világítás, az ablakok és az ajtók helyzete
  • A jármű zárása és nyitása
  • A jármű helymeghatározása és parkolási helyzete, beleértve a pontos címet és a parkolás kezdete óta eltelt időt
  • Átlagos üzemanyag-fogyasztás
  • A jármű műszaki állapota a proaktív karbantartás érdekében és a váratlan állásidők elkerülésére Ütközésre Figyelmeztető rendszer automatikus vészfékezéssel és ráfutásos ütközésre figyelmeztető jelzéssel 7
  • Sávtartó rendszer 7
  • Vezetőfigyelmeztető rendszer 7
  • Sebességtartó Automatika 7
  • Állítható Sebességkorlátozó rendszer 7
  • Hegymeneti Elindulássegítő 7
  • Első-hátsó parkolássegítő szenzorok 7


Vadonatúj digitális cockpit-technológiák

Mindegyik Tourneo Connect műszerfalán egy nagyméretű, felhasználóbarát érintőképernyő található, amelyen a vezető egy ujjmozdulattal kezelheti a jármű legfontosabb rendszereit. Alapáron egy 8,25 colos képernyő jár, de a vásárlók mindegyik kivitelhez rendelhetik a 10 colos kijelzőt is (ez alapáras a jobbkormányos Titanium, Sport és Active változatokban)3. Az érintőképernyőn keresztül vezérelhető a navigáció, az audiorendszer és a klímaberendezés, míg a többi funkció, például a telefonos kapcsolat, a járműinformáció és az audio-beállítások almenükben érhetők el.

A vevők egy fejlett digitális műszeregységet is rendelhetnek a hagyományos műszerek helyett; ez alapáras a Sport modellekben, és opcionális a Titanium és Active változatokban. A digitális műszeregység 10,25 colos kijelzője a központi infotainment rendszerrel összehangoltan még több információt és beállítási lehetőséget biztosít a vezető számára. A könnyebb leolvashatóság kedvéért a figyelmeztetések, a sebességkorlátozások és a pillanatnyilag használt sebességfokozatok a kijelző felső peremén jelennek meg, és a képernyő többi része több módon is konfigurálható:

A 10 colos érintőképernyővel felszerelt járművekben az utasok a FordPass Connect modem segítségével folyamatosan kapcsolatot tarthatnak a külvilággal4. A külön rendelhető Online Navigáció5 felhőalapú adatok alapján folyamatosan frissíti a közlekedési információkat, és alternatív útvonalakat ajánl; jelzi a közeli benzinkutakat, az árakkal és a nyitvatartási idővel együtt; online frissíti a térképeket; jelzi a parkolási lehetőségek elérhetőségét, távolságát és díjszabását.

A Tourneo Connect tulajdonosai a FordPass vagy a FordPass Pro okostelefonos alkalmazások segítségével a távolból is sok információhoz hozzáférhetnek6. Telefonjuk használatával az autósok láthatják és kezelhetik a következőket:


A vezetéssegítő rendszerek új dimenziója

A Tourneo Connectben 19 vezetéssegítő rendszer varázsolja kényelmesebbé, pihentetőbbé és biztonságosabbá az utazást. A bőséges alapfelszereltségben a következők szerepelnek:

Az autóhoz Adaptív Sebességtartó Automatika, 7Jelzőtábla Felismerés, 7 Holttérfigyelő 7 és Keresztirányú Forgalomfigyelő 7 is rendelhető.

A vadonatúj Tourneo Connectben emellett új vezetéssegítő technológa-csomagok is megjelennek. A Parkolás Csomagban megtalálható az Aktív Parkolóasszisztens a Kiállássegítő rendszerrel7, ami automatikusan felméri a párhuzamos vagy merőleges parkolóhelyeket, majd egy gombnyomásra beállítja oda vagy kikormányozza onnan az autót, miközben a vezető kezeli a gázt, a féket és a sebességváltót.

A Vontatássegítő Csomagban mutatkozik be az új Pro Trailer Backup Asszisztens7, amivel elkerülhető vagy mérsékelhető, hogy tolatás közben az utánfutó ‘bebicskázzon’. A rendszer segítségével még a tapasztalatlan autósok is magabiztosan manőverezhetnek, miközben a jármű és a vontatmány kanyarodását nem a kormánykerékkel, hanem a külső tükör állítógombjával szabályozzák. Mindeközben a Tourneo Connect tolatókamerája és szenzorai érzékelik a vontatmány körvonalait, és a kijelzőn megjelenő kormányzási segédvonalak még inkább megkönnyítik a tolatást.

A PowerShift automata sebességváltós Tourneo Connect modellekhez Sávközép funkcióval kiegészített Intelligens Sebességtartó Automatika7 is rendelhető, ami önállóan kezeli a gázt, a féket és a kormányt, ugyanolyan hatásosan mérsékelve a vezetés stresszét a nyílt úton, mint az araszoló városi forgalomban.

A Tourneo Connect alapfelszereltségének része a helytakarékos és egyszerűen kezelhető elektromos kézifék is. A rendszer Automatikus Megtartás7 funkciót is kínál, így könnyebb elindulni az autóval egy emelkedőn.

A Sport kivitelekben alapáras az Adaptív Fényszórórendszer, ami intelligensen felismeri, hogy az autó éppen egy autópályán, városi forgalomban, vidéki úton vagy kereszteződésben halad, és ennek megfelelően úgy állítja be a fénypászma szélességét és erejét, hogy a többi közlekedő elvakítása nélkül a lehető legjobb látási viszonyokat biztosítsa. Az Automatikus Távfény, illetve a LED első és hátsó világítás szintén széria.

A fejlett vezetéssegítő technológiák mellett a vadonatúj Tourneo Connect olyan komfortjavító funkciókkal is felszerelhető, mint például a Quickclear szélvédőfűtés, az esőérzékelő ablaktörlő és a külső tükrök fűtése.

A kategória legtakarékosabbja

A benzin- és dízelmotorok átfogó kínálatával az új Tourneo Connect várhatóan a kategória legtakarékosabb modellje lesz; az autó legalacsonyabb tervezett üzemanyag-fogyasztása 4,9 l/100 km, CO₂-kibocsátása pedig 127 g/km. 1

A négyhengeres turbómotorok sorában megtalálható az 1,5 literes EcoBoost blokk 114 lóerővel és 220 Nm forgatónyomatékkal1, illetve két EcoBlue dízel (122 LE és 320 Nm, illetve 112 LE és 280 Nm1). A minden változatban alapáras Auto Start-Stop technológia tovább csökkenti az üzemanyag-fogyasztást. Mindegyik dízelmotorban innovatív ‘kettős adagolás’ működik, ami AdBlue adalék befecskendezésével mérsékli a nitrogénoxid-kibocsátást. A dízelek hidrogénezett növényi olaj (HVO) és gázból folyadékká alakított (GTL) üzemanyagokkal is működhetnek.

Az összes modellváltozat simán kapcsoló hatfokozatú manuális sebességváltót kap alapfelszerelésként. A hétfokozatú PowerShift kettős tengelykapcsolós automata sebességváltó gyors és zökkenőmentes váltásokat kínál – a kézi váltókat idéző teljesítménnyel és az automaták kényelmével. Ha az autós közvetlenebb vezetési élményre vágyik, használhatja a kormány mögötti váltófüleket és a Sport üzemmódot is.

A vásárlók most először rendelhetik meg a Tourneo Connect modellt összkerékhajtással, ami javítja a jármű tapadását a laza vagy csúszós útfelületeken. A rendszer a pillanatnyi körülmények és útviszonyok alapján automatikusan osztja el a kerekek között a vonóerőt, így a vezető mindig magabiztosan autózhat.

Az összkerékhajtás a 2,0 literes, 122 lóerős, EcoBlue dízelmotorral, hatfokozatú manuális sebességváltóval szerelt változatokhoz kérhető, és a szerkezet nem csökkenti a kabin térkínálatát és a rakodófelület magasságát. Gyári kiegészítőként alsó motorvédő lemez is rendelhető azok számára, akik gyakran autóznak rossz minőségű utakon.


# # #

1 Az üzemanyag/energiafogyasztási, CO₂-kibocsátási és az elektromos üzemmódban megtehető hatótávolság adatait az Európai Unió 715/2007/EC számú szabványa által előírt technikai kívánalmak és műszaki adatok alapján, illetve a legfrissebb 2017/1151 direktíva alapján regisztrálták. Az alkalmazott, szabványos tesztelési eljárások lehetővé teszik a különböző járműfajták és gyártmányok összehasonlítását. Az üzemanyag-fogyasztás és a CO₂-kibocsátás hivatalos adatait az értékesítés megkezdéséhez közelebbi időpontban teszi közzé a Ford.

2 A rakodótér befogadó képességét behatárolja a rakomány súlya és elosztása. A maximális teherbírás a tartozékoktól és a járműkonfigurációtól függ. A konkrét járműre vonatkozó adatok az ajtóoszlopon található címkén szerepelnek

3 Ne vezessen zavaró körülmények hatása alatt. Ha lehetséges, használja a rendszerek hangvezérlését; vezetés közben ne használjon kézben tartott készülékeket. Bizonyos funkciók zárolva lehetnek, amíg az autó sebességváltója menetfokozatba van kapcsolva. Nem minden funkció kompatibilis az összes telefonkészülékkel.

4 A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel. A távolból vezérelhető funkciókhoz szükség van a FordPass Connectre, a FordPass alkalmazásra és a kiegészítő hálózatba kapcsolt szolgáltatásra (részletek a FordPass Felhasználói feltételeiben). A hálózatba kapcsolt szolgáltatások feltétele a Vodafone mobilhálózati elérhetősége. A technológia/mobilhálózatok/járműképességek fejlődése korlátozhatja a rendszerek funkcióit, és megakadályozhatja a hálózatba kapcsolt szolgáltatások működését. A hálózatba kapcsolt szolgáltatásokhoz WiFi hotspot szükséges.

5 A hálózatba kapcsolt szolgáltatások feltétele a kompatibilis mobilhálózat elérhetősége. A technológia/mobilhálózatok/járműképességek fejlődése korlátozhatja a rendszerek funkcióit, és megakadályozhatja a hálózatba kapcsolt szolgáltatások működését.

6 A bizonyos okostelefon-platformokkal kompatibilis FordPass Pro alkalmazás letölthető. Az üzenet- és adatforgalomért a szolgáltató díjat számíthat fel.

7 A vezetéssegítő technológiák kiegészítő feladatot látnak el, és nem helyettesítik a vezető figyelmét, döntését és irányítását, és a biztonságos autózást. Részletek a Felhasználói Kézikönyvben.



Forrás: Ford

Munkatársaink

Kérjük válasszon márkát!
Kérjük válasszon telephelyet!


Kérjük válasszon telephelyet!
Cím
2030 Érd, Kis-Duna utca 7-9.
Telefon
Nyitva tartás
Értékesítés:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat: 09:00-13:00
Vasárnap: Zárva

Szerviz/Alkatrész:
Hétfő-Péntek: 08:00-17:00
Szombat-Vasárnap: Zárva

Kedves Ügyfelünk!
2024. március 29 - április 1 között
ZÁRVA TARTUNK.



Visszahívást kérek



Weboldalunkon sütiket (cookie-kat) használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek.
Az adatvédelmi tájékoztató tartalmát megismertem. A tájékoztató ismeretében hozzájárulok a sütik használatához. További információk